Obserwatorzy

piątek, 22 czerwca 2012

XXII Babeczki z truskawkami

BABECZKI Z TRUSKAWKAMI 
na kruchym spodzie

Składniki:
Ciasto:

  • 100g masła
  • 200g mąki
  • łyżka cukru pudru
  • 3 łyżki zimnej wody
  • szczypta soli

nadzienie:
  • 1 op budyniu
  • truskawki
  • 2 łyżki masła

Wykonanie:
Z podanych składników zagnieść ciasto.
Włożyć do lodówki na 30min (ja jednak ominęłam ten punkt).
Wyłożyć ciastem foremki i włożyć do nagrzanego piekarnika. na spody ciasta można wyłożyć groch aby za bardzo nie urosło. Piec ok 20min q 180 stopniach.

Budyń przygotować według połowy przepisu na opakowaniu.  Pod koniec wymieszać masło
Truskawki umyć i pokroić.

Na ostudzone ciasto wyłożyć po łyżce budyniu i parę kawałek truskawek.
Schłodzić.

Smacznego !

Truskawki 2012

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz