Obserwatorzy

niedziela, 6 września 2015

XLIV Ciasto kakaowe z śliwką

CIASTO KAKAOWE Z ŚLIWKĄ

Składniki

  • 4 jajka rozmiar L
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • 4 czubate łyżki mąki pszennej tortowej
  • 1 łyżka ciemnego kakao/ zwykłego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 opakowania budyniu czekoladowego 
  • 1/2 opakowania budyniu śmietankowego
  • 1/2 potartej mlecznej czekolady
  • śliwki węgierki 

Przygotowanie


Śliwki umyć i osuszyć, przeciąć na pół, usunąć pestki.
Mąka+Proszek do pieczenia+kakao+proszek budyniowy+ potarta czekolada Wymieszać.

Rozgrzać piekarnik do 170 stopni na termoobiegu.
Jajka zmiksować na biało  i dodać olej.
Wsypujemy mąkę z pozostałą mieszanką.
Masę przełożyć do blaszki i na wierzch wyłożyć pokrojone śliwki.
Piec 30 minut do suchego patyczka :)
Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz