na kruchym spodzie
Składniki:
Ciasto:
- 100g masła
- 200g mąki
- łyżka cukru pudru
- 3 łyżki zimnej wody
- szczypta soli
nadzienie:
- 1 op budyniu
- truskawki
- 2 łyżki masła
Wykonanie:
Z podanych składników zagnieść ciasto.
Włożyć do lodówki na 30min (ja jednak ominęłam ten punkt).
Wyłożyć ciastem foremki i włożyć do nagrzanego piekarnika. na spody ciasta można wyłożyć groch aby za bardzo nie urosło. Piec ok 20min q 180 stopniach.
Budyń przygotować według połowy przepisu na opakowaniu. Pod koniec wymieszać masło
Truskawki umyć i pokroić.
Na ostudzone ciasto wyłożyć po łyżce budyniu i parę kawałek truskawek.
Schłodzić.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz