Składniki:
- kruche ciasto 1 część
- 400g serka wiejskiego
- 400g serka homogenizowanego
- 3 jajka
- cukier pół szklanki
- 1/2 czekolady mlecznej- startej
- 3 łyżki mąki tortowej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki marmolady
- 150g twarogu
- 1 op budyniu
Wykonanie:
Wyjąć z zamrażarki jedną część ciasta kruchego. Zetrzeć na spód do tortownicy i piec ok 15 minut w 170 stopniach.
Składniki na masę :
Serek wiejski, cukier, marmoladę, twaróg, serek homogenizowany - zmiksować
Dalej miksując dodawać po jednym jajku.
Wsypać make, budyń proszek, czekolady i wymieszać.
Wylać do na upieczony spód.
Piec ok godziny w temp 160 stopni.
SMACZNEGO!
Nigdy nie robiłam takiego sernika, a zrobiłam ich już wiele, Twój pięknie się prezentuje, cieszę się, że mój ulubiony serek wiejski Pilos z Lidla, będę mogła wykorzystać nie tylko na śniedanie, ale również do sernika Twojego przepisu.
OdpowiedzUsuńCiekawy ten przepis,ostatnio szukam nowych inspiracji a tu taki piękny serniczek:)dobrze że kupiłam w Lidlu mój ulubiony serek wiejski Pilos i chyba wypróbuję tego przepisu.
OdpowiedzUsuń