Obserwatorzy

środa, 23 maja 2012

XII Sernik z serków wiejskich

SERNIK Z SERKÓW WIEJSKICH



Składniki:
  • kruche ciasto 1 część
  • 400g serka wiejskiego
  • 400g serka homogenizowanego
  • 3 jajka
  • cukier pół szklanki
  • 1/2 czekolady mlecznej- startej
  • 3 łyżki mąki tortowej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki marmolady
  • 150g twarogu
  • 1 op budyniu  








Wykonanie:
Wyjąć z zamrażarki jedną część ciasta kruchego. Zetrzeć  na spód do tortownicy i piec ok 15 minut w 170 stopniach.
Składniki na masę :
Serek wiejski, cukier, marmoladę, twaróg, serek homogenizowany - zmiksować
Dalej miksując dodawać po jednym  jajku.
Wsypać make, budyń proszek, czekolady i wymieszać.
Wylać do na upieczony spód.
Piec ok godziny w temp 160 stopni.

SMACZNEGO!



2 komentarze:

  1. Nigdy nie robiłam takiego sernika, a zrobiłam ich już wiele, Twój pięknie się prezentuje, cieszę się, że mój ulubiony serek wiejski Pilos z Lidla, będę mogła wykorzystać nie tylko na śniedanie, ale również do sernika Twojego przepisu.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy ten przepis,ostatnio szukam nowych inspiracji a tu taki piękny serniczek:)dobrze że kupiłam w Lidlu mój ulubiony serek wiejski Pilos i chyba wypróbuję tego przepisu.

    OdpowiedzUsuń