Obserwatorzy

poniedziałek, 23 lipca 2012

XXX Warkocz z ciasta francuskiego + farsz kurczak i szpinak

Dziś nieco inny obiad
Farsz przygotowany głównie z kurczaka i szpinaku w cieście francuskim.

Składniki
  • ciasto francuskie(najtańsze w lidlu :))
  • pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • szpinak według uznania kto lubi\
  • 3 łyżki serek ricotta( ja z braku serka dodałam pół kostki fety )
  • vegeta, przyprawa do kurczaka
  • ser

Wykonanie
Pokroić cebulę i usmażyć na patelni.
Pokroić w kostkę kurczaka doprawić przyprawą do kurczaka i dodać do cebuli wraz z szpinakiem.
Dodać vegetę i serek ricotta.
Ponacinać [tak jak na zdjęciu] ciasto w  środek włożyć farsz i przeplatamy w warkocz na wierzch zetrzeć ser.
Piec w temperaturze 190 stopni ok 20 minut do zarumienienia. 
Można podawać z warzywami.


3 komentarze:

  1. jak inspirowałaś się moim przepisem na struclę to proszę podlinkuj :)
    super jest takie nadzienie na wytrawnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. nawet nie wiedziałam że masz;P

    OdpowiedzUsuń
  3. Prześwietny przepis;) Dzięki niemu udało mi się nie tylko nakarmić rodzinę, ale i sprawić, że zostałem doceniony jako kucharz. Dzięki wielkie;)

    OdpowiedzUsuń