Farsz przygotowany głównie z kurczaka i szpinaku w cieście francuskim.
Składniki
- ciasto francuskie(najtańsze w lidlu :))
- pierś z kurczaka
- 1 cebula
- szpinak według uznania kto lubi\
- 3 łyżki serek ricotta( ja z braku serka dodałam pół kostki fety )
- vegeta, przyprawa do kurczaka
- ser
Wykonanie
Pokroić cebulę i usmażyć na patelni.
Pokroić w kostkę kurczaka doprawić przyprawą do kurczaka i dodać do cebuli wraz z szpinakiem.
Dodać vegetę i serek ricotta.
Ponacinać [tak jak na zdjęciu] ciasto w środek włożyć farsz i przeplatamy w warkocz na wierzch zetrzeć ser.
Piec w temperaturze 190 stopni ok 20 minut do zarumienienia.
Można podawać z warzywami.
jak inspirowałaś się moim przepisem na struclę to proszę podlinkuj :)
OdpowiedzUsuńsuper jest takie nadzienie na wytrawnie :)
nawet nie wiedziałam że masz;P
OdpowiedzUsuńPrześwietny przepis;) Dzięki niemu udało mi się nie tylko nakarmić rodzinę, ale i sprawić, że zostałem doceniony jako kucharz. Dzięki wielkie;)
OdpowiedzUsuń