Składniki:
Wykonanie:
Farsz: ugnieść twaróg z cukrem .
Druga opcja to można do twarogu dodać ugniecione truskawki .
Ciasto:
Wsypać do miski mąkę i wlać gorącą wodę .
Posiekać nożem i ugnieść.
Ciasto jest świetne nie klei się
Rozwałkować cienko .
Szklanką wycinać kółka w środek układać farsz i uformować pierogi
Smacznego !
- 0.5kg mąki
- szklanka gorącej wody
- twaróg śmietankowy
- truskawki
- cukier
Wykonanie:
Farsz: ugnieść twaróg z cukrem .
Druga opcja to można do twarogu dodać ugniecione truskawki .
Ciasto:
Wsypać do miski mąkę i wlać gorącą wodę .
Posiekać nożem i ugnieść.
Ciasto jest świetne nie klei się
Rozwałkować cienko .
Szklanką wycinać kółka w środek układać farsz i uformować pierogi
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz