Składniki:
- 4 serki homogenizowany 200g
- 150g twarogu
- 3 białka
- 1 jajko
- cukier 1 szklanka
- cytryna
- proszek do pieczenia
- czubata łyżka mąki tortowej
- pół kostki masła
- 4 kiwi
- jedna część z ciasto kruche
Wykonanie:
Na spód wysmarowanej i posypanej bułką tarta tortownicy utrzeć 3/4 części ciasta kruchego
Obrać i pokroić w paski kiwi [3 sztuki]. Wyłożyć na ciasto kruche.
Masło stopić i wystudzić.
Ubić białka z połową cukru i cytryną
W osobnej misce zmiksować kolejno serki,twaróg cukier, jajko, budyń, łyżka proszku do piecz. , mąkę.
Dodać masło
Dodać ubite wcześniej białka i delikatnie wymieszać.
Wlać ciasto do tortownicy.
Pozostałe kiwi wyłożyć na wierzch.
Zetrzeć resztę ciasta kruchego,
Piec ok 180stopni 50minut.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz