Składniki:
Ciasto:
- pół kostki masła
- 2 szklanki mąki
- 3 łyżki cukru pudru
- 4 żółtka
- proszek do pieczenia
- 0.5kg twarogu zmielonego
- 3 jajka
- 1/2 kostki masła
- cukier wanilinowy
- cukier 0.5szklanki
- 3łyżki mąki ziemniaczanej
- pół proszku budyniowego
- Brzoskwinie
Wykonanie:
Składniki na ciasto zgnieść. Podzielić na dwie części i włożyć do zamrażalki.
Z pozostałych białek ubić pianę z dodatkiem cukru według uznania
Farsz: jajka i cukier utrzeć
Dodać masło.
Po łyżce twarogu
mąkę i cukier wanilinowy, proszek budyniowy.
Brzoskwinie obrać i pokroić na kawałki.
Blachę wyłożyć papierem. Zetrzeć jedną część ciasta na spód.
Wyłożyć farsz.
Ułożyć obok siebie brzoskwinie.
Wyłożyć pianę z białek
I na koniec zetrzeć resztę ciasta na górę
Piec w temperaturze 160 stopni ok 1h.
Smacznego !
Lubię takie serniki:)
OdpowiedzUsuńz brzoskwiniami najlepszy :)
OdpowiedzUsuń