Składniki: (na 5 osób)
- garść makaronu do spaghetti
- słoik koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki maki ziemniaczanej
- 2 piersi z kurczaka
- pieczarki 0.5kg
- pomidor
- pieprz,sól, łyżka warzywka
- 2 cebule
- połowa opakowania mrożonym warzyw krojonych w paski.
Wykonanie:
Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu al dente .
Kurczaka, pieczarki, pomidora, cebulę pokroić w kostkę, przyprawić i podsmażyć w garnku razem z pieczarkami i pomidorem .
Dodać wody aby się dogotowało do końca.
Gotować na małym ogniu ok 15-20minut.
Z 2 łyżek koncentratu ,2 łyżek mąki i polowy szklanki wody zrobić zaklepkę i dodać do kurczaka.
Gotując na małym ogniu ciągle mieszać po chwili dodać resztę koncentratu ze słoika i przyprawy.
Sos gotowy .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz