CIASTECZKA KOKOSOWO – OWSIANE Z CZEKOLADĄ
Składniki:
Wykonanie:
- 200 g miękkiego masła
- 0.5 szklanki cukru
- szklanka musli
- 2 jajka
- 1/4 szklanki mleka
- 2 szklanki mąki pszennej
- szklanka płatków owsianych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczka soli
- 1 szklanka wiórek kokosowych
- 0.5 czekolady startej
Wykonanie:
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
W misce miksujemy masło z cukrem.
Gdy masło będzie miało kremową konsystencję dodajemy jajko i mleko, i miksujemy.
W oddzielnej misce mieszamy mąkę, płatki owsiane, kokos, proszek do pieczenia i sól.
Sypkie składniki dodajemy do masła. Mieszamy . Na końcu wsypujemy kawałki białej czekolady.
Łyżką nakładamy ciasto na blachę wyłożoną pergaminem.
Ciasteczka pieczemy przez ok. 15 – 20 minut do zarumienienia.
Ciasteczka można zanurzyć w gorzkiej czekoladzie.
Smacznego !!
W misce miksujemy masło z cukrem.
Gdy masło będzie miało kremową konsystencję dodajemy jajko i mleko, i miksujemy.
W oddzielnej misce mieszamy mąkę, płatki owsiane, kokos, proszek do pieczenia i sól.
Sypkie składniki dodajemy do masła. Mieszamy . Na końcu wsypujemy kawałki białej czekolady.
Łyżką nakładamy ciasto na blachę wyłożoną pergaminem.
Ciasteczka pieczemy przez ok. 15 – 20 minut do zarumienienia.
Ciasteczka można zanurzyć w gorzkiej czekoladzie.
Smacznego !!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz