XLIV Ciasto kakaowe z śliwką
CIASTO KAKAOWE Z ŚLIWKĄ
Składniki
- 4 jajka rozmiar L
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki oliwy z oliwek
- 4 czubate łyżki mąki pszennej tortowej
- 1 łyżka ciemnego kakao/ zwykłego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 opakowania budyniu czekoladowego
- 1/2 opakowania budyniu śmietankowego
- 1/2 potartej mlecznej czekolady
- śliwki węgierki
Przygotowanie
Śliwki umyć i osuszyć, przeciąć na pół, usunąć pestki.
Mąka+Proszek do pieczenia+kakao+proszek budyniowy+ potarta czekolada Wymieszać.
Rozgrzać piekarnik do 170 stopni na termoobiegu.
Jajka zmiksować na biało i dodać olej.
Wsypujemy mąkę z pozostałą mieszanką.
Masę przełożyć do blaszki i na wierzch wyłożyć pokrojone śliwki.Piec 30 minut do suchego patyczka :)
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz